sunnuntaina, kesäkuuta 24, 2012

Juhannuskalassa II (22.6.2012)

lämmin aurinkoinen päivä houkutteli uudelleen jokivarteen. saavuttiin Eetun kanssa joelle n. klo 16:00. Ilma tuntui turhankin lämpimältä pitkospuita jokivarteen kahluuhousut jalassa talsiessa. Joella meitä kohtasi mahtava näky. Ilma oli täynnä vedestä kuoriintuvia hyönteisiä, jotka tanssivat soidintanssia joen yllä. En muista koskaan nähneeni noin paljon päiväkorentoja joella. Valitettavasti järkkäri oli autolla ja en onnistunut kännykällä ikuistamaan tunnelmaa, kuvassa se ei vaan näyttänyt miltään kun aurinkoa vasten kuva "paloi puhki". kalasteltiin koski ylhäältä alas. Heti alussa kävi harjus muutaman kerran nykimässä mutta en onnistunut tartuttamaan niitä kunnolla. hiukan laavun yläpuolelta sain yhden mittaharrin vihreällä kypäräpäällä.
Kalastin kolmen perhon litkalla, jossa takimmaisena perhona vähän isompi taimenperho ja tapsiperhoina pienet kuulapääpupat.
Noin viisikymmentä metriä laavusta alaspäin nappasi vähän isompi kala kiinni ruskea vihreään streameriin. Tunsin heti että nyt on vähän vauraampi kala siimanpäässä. Ei meinannut millään tulla virrasta edes laitaan. Arvelin että taimen. Vähän meinasi jännittää kun haavikin oli jäänyt autolle ja kala kävi esittelemässä ittensä. . Pienen väsyttelyn jälkeen sain kalan rantaan ja koppasin toisella kädellä sen kuiville. Kesän ensimmäinen taimen! painoa oli hiukan reilu kilo, eli ei mikään hirmuiso, mutta kuitenkin mitallinen luonnonkantainen taimen. Tarkkaa mittaa en saanut kun Eetu oli edellisillan petankki pelissä särkenyt minun kalamitan.
Kesän ensimmäinen mitantäyttävä taimen.

Loppuillasta sain vielä viisi harjusta joista otin vielä yhden savupönttöön laitettavaksi. läksittiin joelta n. klo 21.00 pois kalojen savustukseen.
Kyllä täytyy myöntää että lämminsavustettu tuore harjus ja taimen vei voiton juhannuksena syödyistä grilliruuista!