keskiviikkona, huhtikuuta 20, 2011

Muutama muisto Amerikan kalareissulta


Lokakuisen Kalifornian matkan yhteydessä pääsin tutustumaan paikallisiin kalavesiin. Ohessa muutama kuva Lake Pyramid nimiseltä järveltä. Aikainen herätys ja parin tunnin ajon jälkeen saavuimme Karin ja Chrisin kanssa järvelle. Koska oli jo lokakuu, ilma pysyi sopivan viileänä ja kalastimme koko päivän

Chrisin kalastusvälineisiin tainnut upota muutama taala?


Vene oli aika vaatimaton, siinä ei ollut airoja
kalojakin tuli. Kuvassa saamani pikkusuu? bassi (smallmouth bass). Enkä valehtele kun sanon että saatiin isompiakin kuin tämä yksilö. Yhteensä taidettiin saada ehkä kymmenkunta kalaa, joista otimme ylös ainoastaan raitabasseja (striped bass) joka osoittautui todella hyvänmakuiseksi kalaksi.

Pintavaapulla saamani raitabassi. Kalastus läpättömällä pintavaapulla tapahtui riuhtomalla vaappua pienin nykäys - kelaus liikkein, vähän niinkuin jigillä kalastettaessa, vaapun tosin pärskiessä pintavedessä. toinen meneteltä mitä käytettiin oli paino + muovimato yhdistelmä jolla pilkittiin syvänteitä. Myös normaali vaapuilla kuulemma sai, mutta jostain syystä Chris piti kahta edellämainittua parempana vaihtoehtona sille päivää. Mukava ja luultavasti ainutkertainen reissu kyseisellä järvelle. kiitokset reissun järkkäämisestä Karille ja Chrisille.